Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi félév

2010.02.11
 
 
2009/2010. tanév tavaszi félévi programtervezete, tevékenységi repertoárja
 
 
1.       Szociálpedagógiai esetmegoldó verseny, melyben a csapatok megoldásait szakmai zsűri értékeli. Szakmai kihívás minden szocpedes hallgatónak. Nem jegyre megy, nincs kredit értéke, mégis egy éles és tiszta tükröt tarthat a megszerzett tudás elé. Kihívás, mert ilyen verseny még nem volt nálunk, de bízunk benne, hogy szeretni fogja mindenki, aki részese lesz.
 
2.       Intézménylátogatás Sopron Erzsébet Kórház pszichiátriai osztályára.
 
3.       Társadalmi felelősség vállalás a környezetvédelem jegyében- szelektív hulladékgyűjtés lehetőségeinek felmérése a Karon. Bármely szakon tanul is egy hallgató, bizonyára legalább egy tárgy keretében találkozik a környezetvédelemmel, környezeti neveléssel, fenntartható fejlődés elméletével, stb. Itt az idő, hogy gyakorlatba ültessünk a megszerzett tudásból legalább egy dolgot, jelen esetben a szelektív hulladékgyűjtést.          
     
4.       Szociálpedagógiai "Szükség-fal" létrehozása a Karon belül. Szeretnénk létrehozni egy interaktív ún. "szükség-falat", amely annyit jelent, hogy egy központi helyen elhelyezett parafa táblát két részre osztunk, "keres/kínál" felirattal. Ezáltal segítséget tudunk nyújtani egymásnak, hiszen bárki kerülhet bajba vagy egyszerűen csak szükség helyzetbe. A falon egyaránt lehetne albérletet, jegyzetet, könyvet, ruhát, játékot keresni vagy kínálni, de gyermekfelügyeletet, házi betegápolást, kutyasétáltatást is hirdetni.
A cél, hogy ez egy "élő fal" legyen, segítve ezzel egymást, fejleszteni a szociális érzékenységet és a segítségnyújtást.
 
5.       "Szocvita"Oktató által koordinált szakmai, racionális, tudományos vita, melynek során a hallgatók a szocped szakon megtanult és elsajátított ismereteket kamatoztathatják a vitakultúra elemeivel. Tervezett témakörök pl.:
 
·     Vallási tolerancia
·     Családon belüli erőszak – van-e határa a türelemnek?
·     Fogyatékos személyek gyermekvállalása
·     Abortusz (anya önrendelkezési joga- magzat élethez való joga)
·     Prostitúció
·     Béranyaság
·     Homoszexuális személyek gyermekvállalása
·     Függőségeink (internet, dohányzás, vásárlás,..stb.)
·     Stb.
 
6.       Szociálpedagógiai szakest II.
 
- A minőségi hallgatói élet
- A minőségi diplomamunka témakörökben.
 
7.       SzocKafé
 
Az eddigi teaházunk új névvel, de a régi szándékkal: ismerjük meg egymást közelebbről!
 
A félév során a következő iskolai oktatókat, dolgozókat szeretnénk meghívni:
 
·     Dr. Patyi Gábor
·     Dr. Katona György
·     Horváth Noémi (TO)
·     Takács Tamásné (Dékáni Hivatal)
 
   8.    (F)ordított délelőtt
 
Akárcsak régen a gimiben: a hallgatók előadást illetve szemináriumot tartanak, az oktatók pedig részt vesznek rajta. Katalógus, zh...szabad a pálya!
 
  9.     Holdvilágos éjszaka
 
Minden vizuális jel ellenére igenis közeledik a tavasz. A Kar udvarán található tűzrakó helyen egy kellemes estét töltenénk, ahogy beáll a jó idő. Gitár, forró tea, tűz, csillagos égbolt, pokróc, közös éneklés. „Tugedőr”,azaz „Együtt”, hogy ezáltal is erősödjön a Kar hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak személyes megismerése.
 
10.    "SzociáLendülj!”
 
A sport, közösség formáló- és összetartó bázist jelenthet, örömet ad és felszabadít. Hasznos eltöltése a szabadidőnek, alakformáló és miegymás.
Éppen ezért a következő rekreálódást tervezzük:
 
Heti rendszerességgel:
 
·     kosárlabda
·     röplabda
·     asztalitenisz
 
 Hétvégenként:
 
·     úszás ( diákigazolvánnyal ingyenes a városi uszodában)
·     túra (Sopron adta természeti környezetében, Bécs, stb.)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.